tuininrichting

Deze cursus bestaat uit een vijftal workshops. De workshops zijn ook afzondelijk te boeken.

kosten: €54,50 per workshop

duur: 2,5 uur

 

Workshop Moodboard maken voor je tuin

Iedereen kent de uitspraak ‘een foto zegt meer dan duizend woorden’. Zo maakt een moodboard direct duidelijk welke sfeer je voor ogen hebt. Met onder andere plaatjes, gekleurd papier en stiften maak je een inspirerende collage die meteen duidelijk maakt welke kleuren, vormen en sferen je aanspreken. Je gaat ontdekken wat je waardevol vindt in de tuin en met andere ogen kijken naar vormen en kleuren.

Deze workshop is ook leuk om samen te doen met vrienden of collega’s: je bent 2,5 uur gezellig creatief bezig met direct inspirerend resultaat.

 Workshop Vormen en Lijnenspel

Een goed tuinontwerp is gebaseerd op een combinatie van sterke lijnen en vormen. In deze workshop gaan we aan de slag met cirkels, vierkanten, rechthoeken en lijnen van papier. Door te schuiven met de afzonderlijke vormen over een vel, leer je wat elke vorm doet in een ruimte. Maakt hij de tuin groter of juist kleiner, rustiger of juist drukker. Lijnen en vormen maken samen het tuinontwerp!

In het tweede deel van de workshop word een start gemaakt met het schetsontwerp. We gaan lekker aan de slag met schetspapier en stiften in een verscheidenheid aan kleuren. Het door jou gemaakt vormen en lijnenspel ga je omzetten naar een echt ontwerp voor je eigen tuin…

 Workshop Kleurschema en Beplantingsplan

Je weet hoe je tuin er uit moet gaan zien, maar hebt geen idee welke planten er precies bij passen… welke kleuren combineren eigenlijk goed? en welke plantensoorten groeien goed bij jou in de tuin? Of hoe om te gaan met het verschil in bladstructuur en hoogte van de afzonderlijke planten? Allemaal vragen die we zullen behandelen tijdens de workshop Kleurschema en Beplantingsplan! Door op zoek te gaan naar de juiste combinaties voor jouw tuin, kan je een paradijs creëren waar je elke dag van het jaar weer van kan genieten, in elk seizoen van het jaar. Basisprincipes voor elke tuin zijn wat mij betreft: maak gebruik van soorten die er van nature thuis horen en richt je tuin zo in dat ook de natuur er van mee kan genieten.

 Workshop Materialisatie

Deze workshop is nog in ontwikkeling en zal binnenkort aan het workshop assortiment worden toegevoegd.

 Workshop Hoe beheer ik mijn tuin!

Aan de hand van een simpele agenda maak je een overzichtelijk stappenplan voor het beheer van je tuin. Uitgesplitst per maand, weet je wat er moet gebeuren aan onderhoud en/of plantwerk. Het beheren van je eigen tuin is nog nooit zo simpel en leuk geweest!

                                                                                                                                                                                                                                                  

Bulk Email Sender